Hoe ga ik te werk met Tarot?

Tarot is een oud esoterisch en psychologisch systeem. Een Tarotkaarten set bestaat uit 80 kaarten, verdeeld in de grote Arcana en de kleine Arcana. Arcana is een Latijns woord voor ‘geheim, dat wat verborgen is’. Het lezen van de Tarotkaarten is een hulpmiddel om antwoorden te krijgen op vragen. De antwoorden moeten leiden tot meer inzicht in onszelf en in de wereld om ons heen. Deze geheimen staan voor de kennis van de spirituele wereld en onze verborgen drijfveren.

Voordat we beginnen met de reading/legging, gaan we samen onderzoeken welke vraag voor jou het meest relevant is. Hoe duidelijker de vraag is, hoe helder het antwoord is, dat is mijn ervaring.

In een privéconsult gebruik ik meestal de legging van het Keltische Kruis of de booglegging. Het schudden van de kaarten wordt eerst door mij gedaan, daarna door de cliënt. Vervolgens worden de kaarten door de cliënt zelf uitgekozen, waardoor de juiste energie opgewekt wordt.

De uitleg heeft een psychologische duiding, waarbij ook vragen gesteld mogen worden. Sommige zaken kunnen erg emotioneel zijn, maar vaak gaat het om dingen die al in het onderbewuste aanwezig zijn en meestal gemakkelijk worden herkend.

De Tarotlegging is zeer betrouwbaar en kan helpen om eenvoudige of complexe situaties te duiden. Tarot werkt met de energie van de cliënt, maar wordt met behulp van mijn intuïtie en interpretatie vertaalt richting de cliënt. Tarot geeft inzicht over mogelijkheden en kansen.

Ik werk met de Tarot in de herstelde orde. Deze heeft 2 bijzondere kaarten, die uit alle andere Tarotkaartenspellen zijn verwijderd
*(zie voor meer uitleg bijlage artikel ‘welke kaarten gebruik ik?’) http://www.letarot.nl/welke-tarotkaarten-gebruik-ik-en-waarom-de-tarot-in-de-herstelde-orde/

Het is geen toekomst voorspellen maar Synchroniciteit
De Tarot werkt volgens het principe van synchroniciteit oftewel het idee van ‘zinvol toeval’. Iedereen kent wel een voorbeeld van een ‘toevallige samenloop van omstandigheden’, een toeval, waarin wij ‘als vanzelf’ waardevolle informatie ontvangen (bijvoorbeeld in de vorm van een telefoontje vlak nadat we aan de betreffende persoon dachten). Elke keer wanneer een dek Tarotkaarten wordt geraadpleegd, ‘synchroniseert’ het zich met de psychische gemoedstoestand van de vraagsteller en vormt er een ‘afbeelding’ van. De Tarotkaarten stemmen zich af op de vraagsteller en de situatie waarin deze zich bevindt. Om deze reden hebben mensen vaak het idee precies de goede kaart te krijgen. De Tarot is dan ook vooral een manier om inzichten te verkrijgen, daarbij geeft het soms een mogelijk toekomstscenario weer.

*Als je Synchroniciteit een interessant onderwerp vindt kan je verder lezen ‘ blog over synchroniciteit?’
het stuk gaat daar verder op in. http://www.letarot.nl/synchroniciteit/