Tarotkaart 06 De Intuitie Min grote Arcana De Tarot in de herstelde orde

Ik zie de waarheid

Dit is de kaart van de innerlijke waarheid; door het kiezen bij de kaart De Geliefden heeft de mens geleerd naar zijn innerlijke stem te luisteren: De Intuïtie.
Met deze kaart eindigt de eerste levenscyclus (Pentagrammen) en wordt een begin gemaakt met het doorleven van de tweede cyclus (Staven). Het levensdoel staat helderder voor ogen. De mens maakt contact met zijn ziel, zijn afkomst.

De Intuïtie kan ook staan voor een raadsvrouw of lerares, waar men op kan vertrouwen.
MIN – De Intuïtie (is toegevoegd in de Tarot van de Herstelde Orde) verwijst naar het innerlijk weten van de mens de kaart roept op om te leren luisteren naar dat zachte innerlijke stemmetje, dat de weg wijst. De vrouw op de kaart is blind, ze representeert Juno, de Romeinse godin van de intuïtie. Dit arcanum heeft geen cijfer, maar een min-teken: het Yin het vrouwelijk beginsel: volg de weg van het hart.

Trefwoorden Rechtop:

Wordt je gevraagd naar je intuïtie te luisteren en de weg van je hart te volgen. Vernieuwing van het leven, liefde en huwelijk, het weer zien zitten. Voorspoed in materieel, relationeel en emotioneel opzicht.

Trefwoorden Ondersteboven:

Er wordt niet geluisterd naar de stem van de intuïtie. Hysterie (erotische gespannenheid), moedeloosheid, onafgemaakte zaken stapelen zich op. Innerlijke onrust

De 2 vermiste kaarten, klik op link: Welke Tarotkaarten gebruik ik en waarom?