Tarotkaart 08 De Keizerin 6 grote Arcana De Tarot in de herstelde orde

Ik verzamel

De Keizerin staat voor een sociaal zinvol, veilig klimaat; er breekt aan vruchtbare periode aan. De Keizerin wordt hier afgebeeld als een zwangere vrouw; ook de natuur waarin zij zich bevindt staat volop in bloei. De Keizerin geeft leven en inspireert. De Keizer regeerde met de geest over de materie, hij liet huizen bouwen, De Keizerin regeert met de materie (haar lichaam) over de geest; zij laat een foetus groeien. De Keizerin zorgt ervoor dat de mens zich kan manifesteren door de vruchten van zijn werk. (bouwwerk of idee). Haar zoon kan zich nu manifesteren in de Zegewagen.

De Keizerin
Dit is een kaart van overvloed – in natuurlijk, emotioneel en materieel opzicht. Hij staat vaak voor vernieuwen en verzorgen: een geboorte, een creatieve onderneming, een genezing na ziekte. Hij kan rijkdom , beloning van inzet en een warm gezinsleven betekenen. Ondersteboven is hij extravagantie, luiheid, moedertirannie, destructie en verspilling.

Trefwoorden Rechtop:

Vruchtbaarheid, liefde, scheppende krachten, actie, initiatief, productief, fysieke energie, ontwikkeling, weelde, talent, verruiming, groei, vooruitgang, bloei, intuïtie, leiderschap, zakenvrouw, gezond verstand, praktisch, comfortabel, luxe, sensueel, overvloed, houdt van liefde en leven, bloei van het leven, rijk aan relaties en werk, gezondheid, motiverend voor omgeving, zwangerschap.

Trefwoorden Ondersteboven:

IJdelheid wispelturig, onvruchtbaar, verspilling, verlies van mogelijkheden, verleiding, besluiteloos, nymfomanie, jaloezie, onbetrouwbaar, lui, angst, pesten, ontrouw, bedriegen.