Tarotkaart 18 De Waarheid Plus grote Arcana De Tarot in de herstelde orde

Ik zie de waarheid

De Waarheid is Jupiter afgebeeld. De waarheid bevrijdt. De nachtmerrie van de duivel is voorbij. In een flits krijgt de mens /ziel totaal inzicht. Zijn symbool is zijn de dubbele bliksemschicht. Het tweede archetype van de Adelaar en die staat voor vernieuwing, scherpzinnigheid, de vogel die in de zon (het licht van de waarheid) kan kijken. Het gaat hierbij om scherp inzicht en de keiharde waarheid.
De Waarheid Jupiter is de echtgenoot van Juno- de Intuïtie. Het is de mannelijke kant van de medaille: het Yang tegenover het Yin. De waarheid is de keerzijde van de leugen.

Trefwoorden Rechtop:

Gaat het om een daadwerkelijke zekerheid. Het kan ook verwijzen naar een redding door de waarheid. Door een schok wordt er inzicht verkregen; het licht gaat aan, het goede overwint het kwade. Het betreft hier de objectieve waarheid. Achterhaalde gedachtenstructuren moeten door de bliksem in stukken worden geslagen.

De ziel is eindelijk vrij. De waarheid staat tegenover de Intuïtie, maar het verschil is dat naar de intuïtie geluisterd kan worden en naar de Waarheid geluisterd moet worden. Deze kaart staat voor bevrijding, erkenning, genezing, zekerheid en juistheid. Kortom: overwinning van het goede.

Trefwoorden Ondersteboven:

Het niet kunnen aanvaarden van het heldere licht van de waarheid. Vluchten in getreuzel. Kleingelovigheid, de waarheid wordt miskend, vertraagde genezing, slechte leraar.

De 2 vermiste kaarten, zie link Welke Tarotkaarten gebruik ik en waarom?