Synchroniciteit Deepak

Synchroniciteit is een buitengewoon verschijnsel. Veel mensen hebben er ervaring mee. Er gebeurt iets waarvan je denkt “dit is wel apart of heel bijzonder” of “dit kan geen toeval zijn”. Het gaat om gebeurtenissen die een bijzondere betekenis hebben en die je vaak het gevoel kunnen geven dat je op de goede weg zit.

Het lijkt een soort teken, een richtingaanwijzer. De kunst is om deze tekens te herkennen en om er ook niet in door te schieten en overal een ’teken’ in te zien. Hoezeer alles ook met alles verbonden is, je moet wel je gevoel volgen. Als je synchroniciteit op een rationele manier benadert, dan kan je er erg in doorschieten. Synchroniciteit is niet iets van de ratio, het hoort thuis in de wereld van het onverwachte en het onderbewuste.

De Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung heeft het begrip synchroniciteit voor het eerst echt fundamenteel verdiept, onderzocht en op de kaart gezet. Hij zag synchroniciteit als een verschijnsel dat nauw verbonden is met het collectief onbewuste. Hij heeft er ook een boek over geschreven met de titel “Synchroniciteit – een beginsel van acausale verbondenheid”.

Wat synchroniciteit in de praktijk oplevert?

Wanneer je emotioneel in balans bent, trek je simpelweg goede en prettige zaken aan, omdat je ruimte in je hoofd en hart hebt.

Wat synchroniciteit in de praktijk oplevert?
1) Je krijgt een soort kompas ter beschikking, waardoor je geholpen wordt bij het nemen van de juiste beslissing(en).

2) Het toeval houdt je een spiegel voor. Je krijgt bepaalde ervaringen voorgeschoteld, waar je iets van te leren hebt.

Blijkbaar zijn de dingen die je op betekenisvolle wijze in de buitenwereld toevallen een afspiegeling van wat er in je binnenwereld gebeurt.

Enige voorbeelden hiervan zijn de volgende;
Je loopt een winkel binnen zonder te weten wat u wilt. Het voorwerp dat u nodig heeft, valt van een schap en blijft voor uw voeten liggen.

Je moet een hoge rekening betalen, maar u heeft geen geld. Plotseling krijgt u een meevaller ter grootte van het benodigde bedrag.
Je denkt aan een vriendin die je al jaren niet gezien hebt. Het volgende moment gaat de telefoon.
Je bent veel te laat, maar net als je bij de overvolle parkeerplaats komt, rijdt er iemand weg.
Je krijgt plotseling een naar voorgevoel en besluit om niet volgens plan naar een bepaalde plaats te gaan. Later blijkt dat er op die betreffende plek een ernstig ongeluk is gebeurd.

 • Stel je zelf er voor open
 • Accepteer ze
  Hoe belachelijk het in eerste instantie ook lijkt, leg verbanden!” Dat is gewoon toevallig,” zal je in het begin misschien sceptisch blijven zeggen bij de toevallige gebeurtenissen. Accepteer deze momenten dus als wonderen, als geschenken. Heb er vertrouwen in dat je op deze manier naar jouw levensdoel wordt geleid. Voor je het weet komen er dan meer synchrone gebeurtenissen in je leven.
 • Zet je hart open
  Het is makkelijk om synchroniciteit te ridiculiseren, te bagatelliseren of zelfs te ontkennen: toeval bestaat niet. Zeker als je het louter vanuit je hoofd probeert te verklaren. Dat gaat je niet lukken. Synchroniciteit laat je zien en vooral voelen dat alles met alles verbonden is. Om het te ervaren moet je naast een gezonde dosis denken ook je hart openzetten en je gevoelens toelaten. Of het nu gaat over schuld, opluchting, schaamte, kwaadheid, verdriet of blijheid.
 • Volg dat wat je blij maakt
  Vooral als jij de dingen doet die jou heel veel plezier geven, zal je zien dat de toevalligheden steeds meer op je pad gaan verschijnen. Het is een soort teken van het universum om jou te laten zien dat je op de goede weg bent. Steuntjes in je rug. Als je de dingen doet, die jou blij maken en jouw dromen durft te volgen, dan wordt dit direct beloond door het universum.

‘Spring en het vangnet verschijnt’

 • Vertrouw op je intuïtie
  Durft te luisteren naar je intuïtie, die zachte stem vanbinnen. Die wijst je precies de juiste weg. Voel je de drang om een bepaalde winkel binnen te gaan? Verlang je ernaar een bepaald boek te lezen? Of denk je net aan die ene vriend en heb je zin om hem weer te spreken? ‘Just do it’. Het voelt misschien alsof je onlogische keuzes maakt. Niet te verklaren richtingen, die je inslaat. Dat maakt helemaal niets uit… Het zijn juist deze dingen, die jouw leven tot een groot avontuur maken. Het mysterie van het universum schuilt niet in je hoofd, maar in je hart.

“Als we op zoek gaan naar synchroniciteit, als we merken dat alles in het leven met elkaar verbonden is, dan gebeurt er iets. Het is dan net alsof er een filter wegvalt. We ontdekken dat synchroniciteit overal om ons heen is.”

 • Aanknopingspunt voor het herkennen van synchroniciteit
  Waardevolle Relaties
  Elke relatie die je hebt, is een uiting van wie jij bent als persoon en zal je in die zin verder brengen in jouw ontwikkeling. We zijn allemaal een spiegel voor de ander en we moeten leren onszelf te zien in de spiegel die anderen ons voorhouden. Dit betekent dat je soms geconfronteerd wordt met je negatieve kanten en andere keren wordt juist bevestigd hoe mooi je bent als persoon. In deze stap gaat het erom dat je in alles zowel de positieve als de negatieve eigenschappen van jezelf accepteert.
 • Kaarten
  Reading met Tarotkaarten.
 • Stilte
  Zoek de stilte op en luister naar wat er gehoord wil worden. Emotioneel evenwicht is een belangrijke voorwaarde voor het zien van synchroniciteit en noodzakelijk om waardevolle inzichten te kunnen hebben. Wanneer je emotioneel in balans bent, trek je simpelweg goede en prettige zaken aan.

 

 

Meer interessante artikelen:

De Tarot in herstelde orde

Welke Tarotkaarten gebruik ik en waarom?

e broers Onno en Rob Docters van Leeuwen hebben in hun boek De Tarot in de herstelde Orde uit 1999 de Tarot...
Lees meer

Wetenschappelijk onderzoek van de Tarot

De eerste beschrijvingen van de Tarot in de vorm van een kaartspel uit de vroege 14e eeuw. Het toont aan...
Lees meer
azuur blauw

Gedicht vol waarheid van Woody Harrelson

Thoughts from within   Meer interessante artikelen:
Lees meer
oog, pupil

You’re It van Alan Watts

An inspiring and profound speech from the late Alan Watts. Speech extract from "Zen Bones and Tales" by Alan Watts,...
Lees meer