Het antwoord kan niet geforceerd worden. Soms heb jij daar passief of actief invloed op. Soms komen ze niet naar voren, omdat je nog niet klaar bent om het antwoord onder ogen te zien. Meestal is er nog een ervaring in het verschiet, voordat het antwoord zich gaat openbaren.

blog ruis rondom je antwoord

Andere keren zijn de antwoorden niet zichtbaar omdat je ‘denken’ een gordijn van ‘ruis’ creëert, net alsof je een radiozender zoekt maar alleen ruis hoort. Je vindt pas je zender/antwoord zodra je de juiste frequentie hebt gevonden.

Het is nodig en belangrijk om je te ontdoen van de ‘ruis’ om een helder signaal en bewust antwoord te krijgen.

Tijdens het zoeken naar de juiste frequentie schuilt er een wijze les. Om deze les te begrijpen is ‘passief bewustzijn’ nodig.

Deze beweging is naar binnen gericht in plaats van naar buiten. Door de beweging naar binnen te richten, hoef je niets te doen behalve het waarnemen van de ‘ruis’. Achter het waarnemen schuilt de ‘wijsheid’, oftewel de ‘wijze les’ waar ik het eerder over had. Wat jouw wijsheid/wijze les ook zal zijn, hieruit zal je antwoord zichtbaar worden.

Weet dat het (onder)zoeken van je antwoord in de ‘ruis’ uiteindelijk je wijze les zal zijn en niet zozeer het antwoord. We hebben soms geen greep op de vorm van de ‘ruis’, zoals de manier waarop verdriet, wanhoop en boosheid ons kunnen raken, maar wij kunnen met onze vrije wil bepalen hoe we erop reageren. Dat noem ik bewustzijn.

Heb je hulp nodig bij de zoektocht naar je antwoord? Door middel van mijn Tarotkaarten kan ik jou op een effectieve en heldere manier inspireren. Neem contact met me op voor een Tarotconsult.

 

Contact voor een Tarotconsult

Meer interessante artikelen:

Wetenschappelijk onderzoek van de Tarot

De eerste beschrijvingen van de Tarot in de vorm van een kaartspel uit de vroege 14e eeuw. Het toont aan...
Lees meer
De Tarot in herstelde orde

Welke Tarotkaarten gebruik ik en waarom?

e broers Onno en Rob Docters van Leeuwen hebben in hun boek De Tarot in de herstelde Orde uit 1999 de Tarot...
Lees meer
meisje met hert

Archetypen en Carl Gustav Jung

Jung ging ervan uit dat een mens behalve door zijn persoonlijk bewustzijn ook grotendeels gevormd wordt door wat hij ‘het...
Lees meer
Tarot herstelde orde 2 toegevoegde kaarten tarot

Interview over het ontstaan van ‘De Tarot in de herstelde orde’

Onno Docters van Leeuwen (1941) ging na zijn studie aan de Arnhemse Academie voor Beeldende Kunst en Kunstnijverheid een tijd...
Lees meer