Tarotkaart 11 De Rechtvaardigheid 9 grote Arcana De Tarot in de herstelde orde

Ik spreek recht

De mens is nu in de fase waarin recht wordt gesproken; hij kan zelf als rechter optreden, maar wordt ook zelf beoordeeld. Hij oogst nu wat hij heeft gezaaid. De Rechtvaardigheid weegt alles af in de weegschaal en bepaalt de straf (zwaard). De Rechtvaardigheid staat ook voor een nauwgezet, eerlijk persoon die rekening houdt met anderen. De uitkomst zal absoluut eerlijk zijn, ook al is dat niet altijd gunstig voor de vraagsteller.

De Rechtvaardigheid
De naam zegt het al, deze kaart staat voor eerlijkheid, oprechtheid, verantwoordelijkheid aanvaarden en een uitgebalanceerde visie. Hij kan slaan op een eerlijke afloop, vooral in wettelijke of opvoedkundige zaken, en op de waarheid die uiteindelijk overwint. Ondersteboven wijst hij op besluiteloosheid, aanpassingsproblemen, te hard oordelen en dweperij.

Trefwoorden Rechtop:

Gelijkheid, evenwicht, rechtschapen, eerlijk, oprechtheid, moreel besef, advies krijgen, integer, ordelijk, standvastig, geldzaken zijn legaal en lopen goed af, goede ontwikkeling, intellect, wetenschap, tevreden over zichzelf, beloning krijgen, eervolle promotie, welwillend persoon.

Trefwoorden Ondersteboven:

Onrecht, valse beschuldigingen, partijdig, oneerlijk, misbruik, intolerantie, complicaties, dweepzucht, geldzaken zijn illegaal, bedrog, onjuiste waarneming, gebrek aan evenwicht, bureaucratie, juridische moeilijkheden, bevooroordeeld.

Deze kaart suggereert een nauwgezet persoon met goede intenties, die goed reageert op de goede natuur van anderen, die rekening houdt met anderen en niet oneerlijk voordeel uit een situatie haalt.